Manual d’instruccions per a participar en Llibres que importen

Manual d’instruccions per a participar en Llibres que importen

  • Pensa en el teu llibre que importa. Segur que no és senzill triar entre tants llibres importants. Però algun hi haurà que t’agradi. I sabràs per què. Decideix què exemplar duràs. Serà el que tens a casa? Compraràs un per no desfer-te del teu? Interessant decisió. Recorda que si al final decideixes comprar el llibre pot ser nou o de segona mà.
  • Dedica el llibre. Aquesta és la part més important. Dedica’l i explica’ns per què aquest llibre és important per a tu, què et va moure per dins, per què aquest llibre i no un altre. El secret de Llibres que Importen està en aquesta dedicatòria. Aquest mateix llibre pot caure-li a les mans a algú que ja ho ha llegit, però segurament tornarà a llegir-lo amb uns altres ulls, amb una altra mirada, una vegada que sap per què aquest llibre és important per a una altra persona. Has de saber que des de la primera edició, alguns participants (i nosaltres aplaudim aquesta decisió) ens van tornar alguns llibres perquè no estaven dedicats.
  • Embolica’l en paper de regal. Embolica’l bonic. De seguida t’adones que un llibre és important per a algú perquè ho porta embolicat amb molt de carinyo.
  • D’acord, som molt pesats amb aquest tema, però volem que dediquis el llibre. No cal que diguis qui ets, si no et ve de gust. Ens importen els motius de la teva elecció.
  • I no, no serveixen llibres que no t’agradin, llibres dels que et vulguis lliurar, llibres que no has acabat de llegir, manuals per aprendre a fer la manicura, enciclopèdies de bolets o cintes de VHS embolicades en paper de regal i que poden passar perfectament per un llibre. No és una broma. Tots els anys ens passa una cosa així. Pensa amb generositat en la persona que rebrà el teu llibre.
  • Porta el teu llibre allà on estiguem. Porta’l amb un gran somriure. Aixeca el cap. Vas a participar en una experiència molt xula.
  • Quan lliuris el teu llibre et demanarem que omplis un petit formulari que ens servirà per elaborar el llistat de llibres importants. En realitat, la informació que ens interessa és el teu nom, la teva edat, el llibre que has portat, els motius, o si el llibre és nou, de segona mà o l’has emportat de casa. És tot el que necessitem per elaborar l’estudi posterior.
  • Gaudeix de tot el procés de participació en Llibres que Importen: escollir el llibre, escriure la dedicatòria, embolicar el teu exemplar, quedar amb amics o amb la família, lliurar el llibre amb tota la il·lusió i rebre aquest altre llibre important que una altra persona ha portat amb la mateixa il·lusió.
2018-12-09T11:29:57+01:00