Arriben a Barcelona els Llibres que Importen

Arriben a Barcelona els Llibres que Importen

Tenim bones notícies.

Ens encanta explicar-vos que aquest Nadal arriben a Barcelona els Llibres que Importen. Potser et soni d’alguna cosa perquè aquesta iniciativa va néixer a Saragossa el 2016 i ha format part de la campanya nadalenca d’activitats culturals que realitza l’ajuntament de la capital aragonesa des de llavors. Llibres que importen a agradat tant que l’experiència ha crescut i va a recórrer altres ciutats.

Què és llibres que Importen?

És una espècie d ‘ “amic invisible” literari que desenvoluparem entre els dies 21 i 24 de desembre a la Plaça Catalunya de Barcelona. El procés és senzill: volem que qualsevol persona que passi aquests dies per la ciutat porti un llibre a manera de regal invisible, però no un llibre qualsevol, sinó un llibre important per a aquesta persona; bé perquè aquest llibre hagi estat inspirador en la seva vida, bé perquè hagi estat decisiu pel motiu que sigui, potser perquè va ser el primer llibre que recorda haver llegit o el primer llibre que el va emocionar. D’aquí el de Llibres que Importen. El regal serà el llibre. I el que volem és que cada participant porti el llibre embolicat en paper de regal i dedicat. A la dedicatòria ens agradaria que s’incloguessin els motius de per què aquest llibre és important per a aquesta persona. I el concepte d ‘ “amic invisible” està present de manera activa en el moment en què cada persona que porta un llibre (important) a Plaça Catalunya se li lliurarà un altre llibre, a l’atzar, que hi hagi portat abans qualsevol altra persona. És a dir, portes un llibre i et lliurem un altre.

Imagina, a més, que participen un munt de visitants que estiguin aquests dies a la ciutat. Com més millor. Però la cosa no es queda amb l’intercanvi del llibre sinó que durant el lliurament, recollirem la informació més important: quin llibre has portat i els motius que t’han portat a escollir aquest llibre, de manera que podrem disposar d’aquesta informació després i saber , d’alguna manera, quins llibres són més importants per a cada ciutadà i els seus motius. Aquesta informació només la farem servir per elaborar les estadístiques dels llibres aportats.

No volem que ningú es quedi sense participar, així que l’exemplar que regalis aquest any pot ser el que tinguis a casa, precisament el teu exemplar, aquest al qual més afecte tens; o si et fa molta pena desfer-te d’aquest llibre que t’ acompanya des de fa tant de temps, pots anar a una llibreria i comprar el llibre que lliuris a l’espai de Llibres que Importen: pot ser un llibre nou, o un llibre de segona mà, el que tu vulguis; el que decideixis estarà bé. El criteri el marques tu.

El que de veritat importa

El que de veritat importa és que participis i que portis un llibre important. Però, sobretot, i per sobre de totes les coses, el més important a l’hora de participar en Llibres que Importen és la teva dedicatòria. Sense la dedicatòria el llibre no té el mateix valor. No es tracta de desprendre’t d’un llibre que ocupa espai en la teva prestatgeria, o d’un llibre que no et va agradar. Es tracta de tot el contrari. Si estimes la literatura, si llegeixes i vius la lectura com una cosa única i especial, llavors saps del que es tracta. I el teu llibre serà més important si ho dediques i li expliques al teu amic invisible per què aquest llibre i no un altre.

Aquests són alguns dels llibres importants per a molts de vosaltres en l’edició de l’any passat: http://librosqueimportan.org/balance-zaragoza

Ens encantaria que participessis en Llibres que Importen amb el teu llibre important, que pensis en aquest llibre, que pensis en els motius que et porten a triar-ho, i que escriguis aquests motius i una dedicatòria en el llibre. Embolica’l en paper de regal i fes-nos-ho arribar.

A més, tot això volem explicar-ho bé, difondre-ho i que arribi a quanta més gent millor. Tu pots ajudar-nos a difondre-ho també. I conforme vagi desenvolupant-se el projecte, ho explicarem a: www.libresqueimporten.org i en les nostres xarxes socials. Pots trobar el perfil de Llibres que Importen a: Facebook, Instagram i Twitter. Si vols, pots veure el resultat de la iniciativa, els amics i els llibres amb els que van participar en les primeres edicions de Saragossa i la repercussió que va tenir en els mitjans en la pàgina web oficial de Llibres que Importen.

Llibres que importen va ser una de les activitats amb més èxit i que més participació ciutadana ha tingut en el passat nadal a Saragossa. Gairebé 10.000 persones s’han acostat en els 2 darrers anys al cor de la capital aragonesa, i s’han intercanviat 4000 llibres, 4000 il·lusions, que van aportar 4000 nous amics.

Esperem de tot cor que t’agradi la idea i que et vingui de gust formar part d’un projecte tan il·lusionant que serveixi per fomentar la lectura a la teva ciutat.

Un gran abraçada.

L’equip d’Atrapavientos

2018-12-09T11:31:49+01:00