FAQ

FAQ2018-12-20T23:40:30+01:00
Què és Llibres que Importen?2018-12-20T23:33:15+01:00

Llibres que Importen és una iniciativa de foment a la lectura creada per Atrapavientos. La primera edició es va celebrar a Saragossa durant el Nadal del 2016. Ens agrada dir que és un gran intercanvi de llibres en un espai públic o una espècie d’amic invisible literari.

Amb quin tipus de llibre puc participar?2018-12-20T23:33:57+01:00

Pots participar amb el llibre que vulguis sempre que sigui important per a tu. Aquí resideix l’èxit de Llibres que Importen. No volem que ningú es quedi sense participar, per cap motiu, així que els llibres que es regalin poden ser llibres nous, llibres de segona mà o l’exemplar que tingueu a casa, precisament el vostre exemplar, aquest al qual més afecte teniu. Difícil elecció, oi? Encara que entenem perfectament que et pugui donar pena desprendre’t d’aquest llibre que t’acompanya des de fa tant de temps; en aquest cas, el pots comprar. Recorda que valen tant llibres nous com de segona mà. Però, sobretot, volem llibres veritablement importants.

Puc participar amb diversos llibres?2018-12-20T23:34:33+01:00

Per descomptat, sempre que hagis seguit els mateixos passos amb cadascun: que siguin importants per a tu, que els dediquis i que els emboliquis amb molt afecte. Per cada llibre que ens portis, t’emportaràs un altre. Però recorda, Llibres que Importen no és un rastell de llibres o un racó per desfer-te dels exemplars que tens a casa.

Puc participar amb amics o família?2018-12-20T23:35:06+01:00

És clar que sí! En la primera edició de Llibres que Importen ens va encantar veure com venien famílies senceres a portar els seus llibres importants. El mateix va passar amb amics que venien en grup a participar cada un amb un llibre. Llibres que Importen és un espai per compartir la passió pels llibres, però també il·lusió, amistat i afecte.

De debò és tan important la dedicatòria?2018-12-20T23:35:44+01:00

El que de veritat importa és que participis i que portis un llibre important. Però, sobretot, i per sobre de totes les coses, el més important a l’hora de participar en Llibres que Importen és la teva dedicatòria. Sense la dedicatòria el llibre no té el mateix valor. No es tracta de desprendre’t d’un llibre que ocupa espai en la teva prestatgeria, o d’un llibre que no et va agradar. Es tracta de tot el contrari. Si estimes la literatura, si llegeixes i vius la lectura com una cosa única i especial, llavors saps del que es tracta. I el teu llibre serà més important si ho dediques i li expliques al teu amic invisible per què has triat aquest llibre i no un altre. Hi ha algunes dedicatòries molt boniques. Aquests són alguns dels llibres importants, i els seus motius, per a molts de vosaltres en edicions anteriors: http://librosqueimportan.org/motivos-que-importan

Feu classificació dels llibres per categories?2018-12-20T23:36:12+01:00

Sí. Organitzem els llibres en tres categories: literatura infantil (per franges d’edats), literatura juvenil i literatura per a adults. Encara que, de vegades, no estem molt d’acord amb les classificacions per edats o certes categories, ens sembla una bona manera d’assegurar-nos que a un lector infantil, per exemple, no li toqui un llibre amb el qual no es vagi a sentir identificat.

Puc portar un llibre que no m’agradi?2018-12-20T23:36:45+01:00

No, no valen llibres que no t’agradin, llibres dels que et vulguis lliurar, llibres que no has acabat de llegir, manuals de manicura o cintes de VHS embolicades en paper de regal i que poden passar perfectament per un llibre. No és una broma. A vegades ens “colen” aquest tipus de paquets i és una pena perquè Llibres que Importen és una experiència màgica i molt generosa. Si de veritat t’agraden els llibres, si estimes la literatura, si t’entusiasma formar part de la, cada vegada més nombrosa, família de Llibres que Importen, voldràs fer-lo amb la mateixa il·lusió que la resta de participants. Si tu portes un llibre important per a tu, és just que rebis un llibre important per a una altra persona. ¿No et sembla?

M’ha tocat un llibre que ja tinc. El puc canviar?2018-12-20T23:37:23+01:00

L’intercanvi de llibres a Llibres que Importen es produeix sempre a cegues. Nosaltres no podem saber quin llibre lliurem o quin llibre rebem. A vegades pot passar que rebis un llibre que ja has llegit o que ja tens. En aquest cas ens agrada dir que el llibre té una segona oportunitat a les teves mans i et convidem a llegir-lo de nou sota la mirada del seu anterior lector o lectora. Llegeix la seva dedicatòria, potser et reveli alguns secrets o alguns punts de vista que no t’havies plantejat abans.

Vull portar Llibres que Importen a la meva ciutat.2018-12-20T23:37:56+01:00

Llibres que Importen és un projecte molt especial i ens agrada dir que és un projecte de ciutat que serveix per connectar a lectores i lectors. A més, estem molt orgullosos que la iniciativa hagi crescut tant en tan poc temps i recorri altres ciutats. Diferents ajuntaments de tot el país o el Ministeri de Cultura donen suport a Llibres que Importen. Gràcies a aquest suport la gran família creix al voltant de la literatura i els llibres. I, potser, molt aviat, puguem explicar-vos que hem arribat a altres països.

M’encanta la vostra idea. Puc fer-la pel meu compte?2018-12-20T23:38:29+01:00

Llibres que Importen és una idea molt senzilla. Tant que potser per això agrada tant. Les idees més simples de vegades són les que millor funcionen. Potser et ve de gust fer-lo en el teu col·legi o institut, en una biblioteca o en el teu centre cultural més proper. O potser, simplement, et vingui de gust fer un intercanvi de llibres amb els teus veïns d’escala o a la teva feina. Si et ve de gust formar part de la xarxa oficial de Llibres que Importen només has de escriure i t’expliquem com. I si la nostra idea serveix per inspirar-te o perquè facis una cosa semblant, però que no és exactament igual, ens encantarà que ens ho expliquis. Llibres que Importen no és l’únic intercanvi de llibres xulo que pots trobar, hi ha altres iniciatives molt especials i que ens agraden molt. Com més gent comparteixi la seva passió lectora, millor. No creus?